Što je vrhunski parfem, i kako se razlikuje od toaletne vode i kolonjske vode?

Svi smo to doživjeli, izgubljeni u trgovini s kozmetikom, zbunjeni tajanstvenim kraticama poput EdT, EdP i EdC. Često ostanemo smeteni, ne znajući što te zagonetne inicijale znače, kako se snaći u moru mirisa i kako odabrati savršen parfem za posao, večernji izlazak ili one tople ljetne dane. Dopustite nam da vas vodimo kroz labirint kratica i pomognemo vam odabrati pravu koncentraciju parfema za svaku priliku, čineći to jednostavnim kao od šale.

 

Žena nanosi parfem

Bilo da je flakon omiljenog mirisa označen kao kolonjska voda, mirisna voda, toaletna voda ili parfem ovisi o udjelu sastava parfema – parfumiranog ulja – u koncentriranom alkoholu. Što je veći omjer mirisnih komponenata u alkoholu, miris će biti koncentriraniji i trajniji.

 

Da biste održali ugodan i svjež osjećaj bilo da se opuštate kod kuće ili ste vani u prirodi, odaberite flakon označen s EdC (Eau de Cologne), to znači kolonjska voda s 3 – 5% koncentracije mirisnih tvari. Ovaj miris traje 2 do 3 sata, što zahtijeva češću primjenu.

 

Za dodir nešto većeg udjela mirisnih esencija, bacite pogled na EdT (Eau de Toilette), toaletnu vodu s do 8% mirisnih ulja. Savršena za svakodnevno nošenje i radno mjesto, njezin intenzitet neće narušiti osobni prostor onih oko vas. Njezin miris zadržava se oko 4 sata, pa ako ciljate da ostanete obavijeni njezinom aromom cijeli dan, trebat ćete je staviti u torbicu za osvježenje u podne.


Ako želite da vaš miris istakne od zore do sumraka ili da zasja na večernjem sastanku, definitivno posegnite za flakonom označenim EdP (Eau de Parfum)parfumirana voda. S koncentracijom mirisa od 8 – 15%, to je savršena sredina između toaletne vode i parfema, s trajanjem od 5 do 6 sati. To znači da vam je potrebna samo jedna primjena da prođete kroz dan.

 

Bočice s parfemima

Vrhunac luksuza, kojemu teži svaka žena, je flakon označen slovom P - parfem. S koncentracijom mirisnih esencija oko 30%, savršeno je prikladan za posebne prilike ili večernje događaje kada ciljate očarati svoje okruženje jedinstvenim i intenzivnim mirisom. Parfem ne dodaje samo dašak ekskluzivnosti, već i naglašava vašu osobnost.

 

Zaronite u svijet nevjerojatnih parfema s izuzetnim i jedinstvenim mirisima kolekcije Puella. Poznati po visokoj koncentraciji mirisnih esencija, do 25%, možete birati između šest potpisnih Puella mirisa koji ovu marku izdvajaju.

 

Parfem EmiJa će vas osvojiti harmonijom voćnih i začinskih nota, obogaćenih podtonovima čokolade i vanilije. Queenka iznenađuje mješavinom nježnih i slatkih ljetnih tonova osvježavajućeg voća, cvijeta naranče, očaravajućeg jasmina, privlačne vanilije i egzotičnog pačulija. First Dream nudi sofisticiranost baršunastih tonova vanilije povezanih s radosnom svježinom lavande. Double Y krasi svaku ženu elegancijom cvijeta ylang-ylanga i iskričavom svježinom cvijeta naranče i jabuke, nježno naglašeno cedrovim drvetom i puderastom notom.


Za kraj, imamo
dva uniseks mirisa. Frayo je magnetičan sportsko-elegantan miris, koji miješa svježu mandarinu, malinu, aromatičnu crnu ribizlu, nježnu ružu, s kapljicom očaravajućeg jasmina, elegantne ambre i puderastog mošusa. JaLu sadrži slatku svježinu voćnih komponenata, kombiniranu s osjećajem čistoće stvorenim eukaliptusom i aldehidnim tonovima, nježno naglašenu sandalovinom, pačulijem i puderastom notom.

 

Parfem Puella

Poznati modni dizajner Christian Dior jednom je rekao: „Parfem žene govori više o njoj nego njezin rukopis."

 

Bilo da odaberete nježnu toaletnu vodu, izražajniju mirisnu vodu ili očaravajući parfem, u svakom slučaju, dopustite da vaš miris govori umjesto vas.

Back shopping