5 savjeta o tome kako oprati posteljinu kako bi ostala u vrhunskom stanju

Čistoća vaše posteljine temelj je za dobar noćni san. No, kako se pravilno brinuti o njoj? S obzirom na raznolikost materijala, tkanina i dizajna, pranje posteljine bez narušavanja njene kvalitete može izgledati kao herkulovski zadatak. U ovom članku otkrivamo 5 zlatnih savjeta o tome kako prati vašu posteljinu tako da ostane u besprijekornom stanju, izgledajući i osjećajući se potpuno novo čak i nakon godina korištenja i pranja.

 

pranje posteljine

Posteljinu biste trebali prati tjedno

Zapamtite, pametno je oprati novu posteljinu prije nego što krene na svoje prvo putovanje u zemlju snova. Zamjena posteljine tjedno je čarobna formula koja osigurava da svježa i besprijekorna posteljina otvara put mirnom snu.

 

Idealno bi bilo da imate tri kompleta posteljine pri ruci: jedan u upotrebi, drugi u pranju, i treći set spreman za upotrebu u vašem ormaru.

 

Savjeti o tome kako pravilno prati posteljinu

1. Uvijek postavite program pranja prema određenoj tkanini

Prije nego što bacite posteljinu u pranje, provjerite etiketu za održavanje na vašoj posteljini. Proizvođači često navode najbolju temperaturu i postavke programa za svoje proizvode. Prilagodbom pranja vrsti tkanine, ne samo da produžujete vijek trajanja vaše posteljine, već i osiguravate da ostanu mekane poput oblakčića.

 

2. Nemojte preopteretiti perilicu rublja

Možda je primamljivo natrpati što više posteljine u perilicu, ali preopterećenje može oštetiti vašu posteljinu i spriječiti temeljito čišćenje. Kada je bubanj previše pun, voda ne može pravilno kružiti, a deterdžent se možda neće potpuno otopiti i raspršiti.

 

Umjesto toga, ciljajte da bubanj napunite do otprilike dvije trećine punog kapaciteta. Pazite da predmeti imaju dovoljno prostora za slobodno kretanje tijekom ciklusa pranja.

 

3. Perite na nižoj temperaturi

Pranje posteljine u vrućoj vodi može oštetiti vlakna i uzrokovati brže propadanje. Umjesto toga, perite svoje plahte na 30 °C s kvalitetnim deterdžentom, poput univerzalnog gela za rublje Puella, koji je pogodan za sve vrste tkanina. Na nižim temperaturama, vaše plahte i jastučnice zadržat će oblik i trajati duže.


Pranje u hladnijoj vodi također je ekološki prihvatljivije, jer troši manje energije.

 

kako oprati posteljinu

4. Nemojte pretjerivati s deterdžentom

Jeste li uvijek dodavali malo više deterdženta u perilicu misleći da će vaša posteljina biti čišća? Iako se može činiti kao dobra ideja, u stvarnosti biste mogli postići upravo suprotno.

 

Višak deterdženta može ostaviti ostatke u vašoj posteljini koje je teško isprati. Ti ostaci mogu učiniti posteljinu tvrdom i manje udobnom, a također mogu pridonijeti nakupljanju prljavštine i alergena. Osim toga, previše deterdženta može opteretiti vašu perilicu rublja, čineći je manje učinkovitom u uklanjanju prljavštine i nečistoća.

 

Za postizanje optimalnih rezultata, jednostavno koristite količinu deterdženta preporučenu na pakiranju ili koja odgovara veličini vašeg punjenja perilice.

 

5. Zamijenite tradicionalni omekšivač parfemom za rublje

Iako se omekšivač može činiti neophodnim za pranje rublja, njegova zamjena parfemom za rublje može donijeti različite prednosti. Omekšivači za tkanine često su formulirani s kemijskim sastojcima koji mogu ostaviti ostatke na tkaninama. Vremenom, to dovodi do gubitka mekoće.

 

Parfem za rublje Puella pruža ugodan miris bez ostavljanja nepotrebnih ostataka na vašem rublju. Samo dodajte preporučenu količinu izravno u ciklus pranja.

 

Ovaj jednostavan korak osigurava da će vaša posteljina biti mirisna i ugodno svježa.

 

Primijenite ove savjete za pranje posteljine

mekana posteljina

Ne zaboravite, način na koji se brinete o svojoj posteljini igra ključnu ulogu u kvaliteti vašeg sna.


Slijedeći ove jednostavne savjete, svake noći ćete se uvlačiti u meku i svježu posteljinu. Vaša posteljina će ostati svježa nakon dugog vremena, a uz to, uštedjet ćete pristojan novac ne morajući je često mijenjati.

Back shopping