Otkrivena tajna dugotrajnog mirisa ručnika

 

Postoje određene stvari koje koristimo više puta tijekom dana: omiljena šalica za kavu, telefon, ruž za usne ili novčanik. Bez sumnje, među najviše korištenim predmetima su ručnici. Koristimo ih da osušimo ruke, lice, kosu ili da se umotamo nakon tuširanja ili kupanja. Uvijek je ugodno kada je ručnik čist, mekan i mirisan. Volimo se umotati u svježi, dugotrajni miris čim uđemo u kupaonicu. Što možemo učiniti da naši ručnici budu mirisni i svježi čak i nekoliko dana nakon pranja? U sljedećim redcima otkrit ćemo korake koje trebate slijediti kako biste to postigli.

 

 Mirisni ručnici u kupaonici

 

Savjeti za pravilno pranje

Uvijek operite nove ručnike prije prve upotrebe. To uklanja prašinu i sve kemikalije dodane tijekom proizvodnje kako bi bili mekši.

Prije prvog pranja, ručnike potopite u hladnu vodu s malo octa na 24 sata. Ocat pomaže u fiksiranju boja tako da ne blijede tijekom pranja.

Budući da ručnici akumuliraju mrtve stanice kože, ostatke kozmetike i bakterije s vaše kože, ključno je prati ih na 60 °C i odabrati program za pranje pamuka. Nemojte preopteretiti bubanj perilice rublja kako bi bilo dovoljno prostora za temeljito pranje i ispiranje.

Preporučujemo da ručnike perete odvojeno od ostalog rublja te također da perete bijele i obojene ručnike odvojeno. Time osiguravate da bijeli ručnici ne posive nakon pranja.

Radije birajte gel za rublje umjesto praška i izbjegavajte pretjerane količine, jer se teško ispire i ostavlja tragove na vlaknima.

Ručnike trebate centrifugirati brzinom od 1.200 okretaja u minuti i odmah ih izvaditi iz perilice nakon završetka programa.

 

Na kraju krajeva, održavanje svježe mirisnih ručnika i posteljine također ovisi o čistoj perilici rublja. Potreba za čišćenjem perilice ovisi uglavnom o temperaturi pranja. Ako većinom perete na 40 °C, važno je čistiti perilicu češće. Više temperature pomažu u uklanjanju bakterija. Ne zaboravite obrisati gumenu brtvu vrata kako biste uklonili ostatke deterdženta nakon svakog pranja. Dodatno, zapamtite očistiti odjeljak za deterdžent i omekšivač tkanina i temeljito je oprati barem jednom mjesečno kako biste uklonili nakupine. 

Podjednaku pažnju posvetite i čišćenju filtra. Za temeljito čišćenje bubnja perilice rublja najbolje je koristiti profesionalno sredstvo za čišćenje, koje možete kupiti u ljekarni. Jednostavno ga ulijte u perilicu i pokrenite prazan ciklus pranja na temperaturi od 60°C ili 90°C. Sredstvo će se tijekom ciklusa pranja rasporediti po unutarnjim dijelovima i vijcima, uklanjajući ostatke deterdženta i kamenca. Ovo je dobra praksa za čišćenje vaše perilice rublja svaka tri mjeseca.

 

Omekšivač za rublje? Bolje ne!

Prilikom pranja ručnika, izbjegavajte korištenje omekšivača za rublje. Omekšivač oblaže pamučna vlakna i stvara film koji smanjuje upijanje ručnika. Međutim, ako želite trajne i mirisne ručnike, preporučujemo Puella parfeme za rublje, koji su izvrsna i učinkovita zamjena za omekšivač. Puella parfemi za rublje napravljeni su s visokom koncentracijom mirisnih ulja i za razliku od običnih omekšivača za rublje, ne začepljuju perilicu rublja. Pogodni su za sve vrste tkanina, ne začepljuju vlakna vašeg rublja i ne utječu na njihovu funkcionalnost. Osim toga, pružaju intenzivan i dugotrajan miris vašem rublju. Pročitajte verificirane recenzije naših korisnika ili naručite probni komplet uzoraka i uvjerite se sami!

 

Ručnici u bubnju perilice rublja

 

Pravilno sušenje

Ako je moguće, sušite ručnike na otvorenom prostoru, po mogućnosti vani u djelomičnoj sjeni. Ostavite im nekoliko sati da se potpuno osuše. Sunce i svjež zrak će ručnicima dati prirodan miris. Sklapanje i pohrana ručnika dok su još vlažni može dovesti do neugodnih mirisa plijesni koje je teško ukloniti.

Ako koristite sušilicu, odaberite nisku do srednju temperaturu sušenja i temeljito protresite ručnike prije nego ih stavite unutra. Ako želite da ručnici budu mekani, možete koristiti loptice za sušenje, koje možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. Njihova upotreba može smanjiti vrijeme sušenja do 25%.

Također imajte na umu da miris koji dodaju Puella parfemi za rublje neće ishlapiti čak ni nakon korištenja sušilice.
Osim toga, ne zaboravite nakon svake upotrebe ručnike objesiti na vješalicu ili stalak u kupaonici. Ako je moguće, ostavite ručnike da se suše na otvorenom ili preklopljene na pola na radijatoru ili stalaku za ručnike nakon tuširanja ili kupanja. Nikada nemojte ostavljati ručnike ili krpe raspršene po kupaonici. One će ostati vlažne, potičući rast raznih bakterija i plijesni koje mogu iritirati kožu.

 

Također, nemojte zaboraviti redovito provjetravati samu kupaonicu. U vlažnim okruženjima, ručnici brzo gube miris i dobivaju ustajali miris.

 

Ručnici i štipaljke na užetu

 

 

Glačanje

Glačanje može imati dezinfekcijski učinak s jedne strane, jer uklanja bakterije s rublja, ali s druge strane, može nepovratno oštetiti određena vlakna.

Sigurno možete glačati ručnike, krpe i pamučne pletene ručnike, ali izbjegavajte glačanje frotir ručnika jer bi to moglo spljoštiti i oštetiti njihova vlakna, smanjujući njihovu upijajuću moć.

 

Miris i u vašem ormaru

Čuvajte ručnike na suhom, dobro prozračenom prostoru kako biste spriječili stvaranje plijesni i neugodne mirise. Za održavanje svježine možete objesiti jednu od Puella mirisnih kartica u svoj ormar ili ormarić za posteljinu. Dizajnirane da dugo ispuštaju miris, osiguravaju da vaši ručnici ostanu ugodno mirisni dugo nakon pranja.

U ovom članku smo vam pokazali sve što je potrebno za održavanje svježeg i dugotrajnog mirisa ručnika. Otkrili ste da je to kombinacija nekoliko faktora: odabira i pravilnog doziranja odgovarajućeg deterdženta, pravilnog sušenja, skladištenja, održavanja perilice rublja i ventilacije kupaonice. Odabirom kvalitetnog parfema za rublje Puella, obogatit ćete ne samo svoje ručnike, već i svoj dom prekrasnim i luksuznim mirisom.Back shopping