Kako jednostavno namirisati ormar?

Tko ne bi volio osjećaj mirisne i čiste odjeće iz ormara? Nošenje takve odjeće odmah nas čini bolje raspoloženima. Kako postići dugotrajan miris koji miriše i na ormar i na odjeću? U ovom članku ćemo razmotriti različite metode i trikove kako biste osigurali da vaš ormar uvijek miriše svježe i ugodno.

odjeća u ormaru (izvor: Adobe Stock)

1. Mirisne kartice

Jedan od najjednostavnijih načina da vaša odjeća uvijek lijepo miriše je postavljanje mirisnih kartica ili vrećica u ormar. Ovi proizvodi dostupni su u raznim mirisima - od svježih citrusnih do nježnih cvjetnih esencija.

 

Jednostavno objesite kartice između odjeće ili ih stavite na police. Vrećice možete staviti u ladice ili između složene odjeće.

 

Prilikom odabira mirisa, razmislite o sezonskim uvjetima - na primjer, svježi mirisi su prikladni za ljeto, dok su topli začinski tonovi idealni za zimu.

 

2. Parfemi za rublje

Za dugotrajan učinak možete koristiti i posebne parfeme za rublje s prekrasnim mirisima kako bi vaša odjeća bolje mirisala.

 

Parfemi za rublje Puella pružaju neodoljivo mirisno iskustvo i sjajna su alternativa tradicionalnim omekšivačima za rublje. Zahvaljujući jedinstvenoj formuli i kombinaciji mirisnih ulja, vaše rublje će zajamčeno dugo i svježe mirisati.

 

Možete birati iz širokog spektra različitih mirisa: od lavande i vanilije, preko cvjetno-citrusnih aroma, ylang-ylanga, voćno-začinskih i osvježavajućih mirisa, do slatkih nota.

 

3. Prirodna domaća rješenja

Ako preferirate prirodne alternative, postoji mnogo opcija za izradu vlastitih mirisnih vrećica kod kuće:

 

  • Vrećice s lavandom. Lavanda ne samo da ima ugodan miris, već i opuštajuće djeluje. Jednostavno stavite sušene cvjetove lavande u male platnene vrećice.
  • Limunova kora i klinčići. Ova kombinacija ne samo da lijepo miriše, već i odbija moljce. Naribajte koru limuna i pomiješajte s cijelim klinčićima.

 

mirisna vrećica u ormaru (izvor: Adobe Stock)

Savjeti kako zadržati miris što je dulje moguće

 

  • Redovito čistite svoj ormar

Održavajte ormar čistim i bez prašine. Redovito ga brišite lagano vlažnom krpom. Time ćete ukloniti prljavštinu i osigurati da odjeća ne upija neželjene mirise.

 

  • Prirodni materijali za upijanje neželjenih mirisa

Stavite prirodne upijače mirisa u ormar, poput vrećica s talogom kave, sodom bikarbonom ili ugljenom. Ovi materijali pomažu neutralizirati neželjene mirise.

 

  • Dobra ventilacija

Pobrinite se da vaš ormar ima dovoljnu ventilaciju. Povremeno ga ostavite otvorenog nekoliko sati kako bi zrak slobodno cirkulirao i kako bi se miris prirodno širio.

 

  • Investicija u kvalitetne mirise

Investirajte u parfeme za rublje ili mirisne kartice koje su posebno dizajnirane za dugotrajnu upotrebu. Strategijski rasporedite mirisne elemente po cijelom ormaru, posebno na mjestima gdje držite često korištenu odjeću. Na taj način, miris će se ravnomjerno širiti.

 

Namirisajte svoje ormare

Bilo da odaberete mirisne proizvode iz Puella asortimana ili pripremite vlastite prirodne mirisne vrećice, mirisati svoj ormar može se jednostavno i učinkovito postići s ovim savjetima.


Ako niste sigurni koji miris vam najbolje odgovara možete naručiti
probni komplet uzoraka parfema za rublje kako bi testirali sve naše mirise. Iz naše široke ponude možete lako odabrati miris koji najbolje odgovara vašem stilu i potrebama.

Back shopping